آرامگاه فردوسی

آرامگاه فردوسی
آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی توسی در میان باغی مصفا به فاصله 20 کیلومتری شمال شهر مشهد واقع شده است. علاوه بر وجود خبری به چندان موثق از ایجاد نخستین بنا بر مدفن حکیم توسط ارسلان جاذب سپهدار توس ظاهرا نظامی عروضی در سنه 510 ه.ق گور وی را در توس زیارت کرده است اما جستجوی قطعی برای یافتن محل دقیق آرامگاه به امر آصف الدوله در دوره قاجار آغاز گردید و پس از آن بنایی آجری بر فراز مقبره وی در مجاورت دروازه رزان ساخته شد که بعدها بروی به ویرانی نهاد. در سال 1313 شمسی همزمان با برگزاری جشن هزار فردوسی اولین بنا با طرح جدید افتستاح گردید که به علت عذم رعایت اصول فنی نشست کرد و بعد از آن ساختمان فعلی که الهام گرفته اس شیوه معماری هخامنشی به ویژه آرامگاه کوروش بود در سال 1342 آغاز و در سال 1346 ه.ق خاتمه یافت.نمای بیرونی بنا شامل عناصر تزئینی هخامنشی به خصوص ستونها و سرستونها است و اشعاری که بر اضلاع چهارگانه بنا نگاشته شده از حکیم فردوسی و معرف اندیشه و شخصیت وی می‌باشد. بخش فوقانی بنا بصورت مجوف و توخالی ساخته شده و فضای داخلی آن نیز علاوه بر الهام گرفتن از معماری دوه اشکانی شامل 20 ستون مرمری در پائین و 8 ستون در بخش فوقانی است. در بخشهایی از آرامگاه نیز دیوارنگاره‌هایی از فریدون صدیقی نصب گردیده که نمایش صحنه هایی از روایات شاهنامه است

فردوسی
شهر قدیم تابرانِ توس اکنون به‌صورت مجموﻋﺔ عظیم تاریخی درحدود ۳۰ کیلومتری شمال غرب مشهد، در راه مشهد به قوچان قرار دارد. این مجموعه از نادرترین شهرهای تاریخی و باستانی ایران است که حصار و کهن‌دژِ آن قابل بازدید است. نیز بنای تاریخی هارونیه که احتماﻷ مدرسه یا خانقاهی مربوط به سدﺓ هشتم می‌باشد، در آن قرار دارد. آرامگاه فردوسی برجسته‌ترین شاعر حماسی ایران در باغ بزرگ و باصفایی در آن است. آرامگاه که به‌صورت بنایی معظم، با الهام از عناصر معماری پیش از اسلام ساخته شده، در قالب کتیبه‌هایی از شعرِ خود فردوسی معر‌ّف زندگی، شخصیت و اثرِ سترگِ شاعر هم هست. در این مجموعه رستوران، کتابخانه و فروشگاه وجوددارد.
امروز بارزترین شاخصه اصلی مشهد بعد از بارگاه ثامن‌الحجج(ع)، سرزمین توس، زادگاه و آرامگاه حکیم نامدار ادبیات ایران زمین فردوسی توسی است که سالانه هزاران مسافر و گردشگر را به خود جذب می‌کند. نام توس چنان با "فردوسی" عجین شده که هیچکس او را جدا از این سرزمین و خاک نمی‌داند و باید فردوسی و موطنش با هم بزرگ داشته شوند. آری اینجا آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی است که در باغی مصفا در ساختمانی با معماری قدیم و متاخر ایران با سبکی بر گرفته از دوران هخامنشیان بنا شده است. اما توس این شهر"حماسه‌های ادبی" منحصر به فردوسی نیست، که شاعری بزرگ از بزرگان ادبیات معاصر ایران زمین در آن خفته است، مردی که عشق به استاد نادیده، از او شاعری بلند آوازه در شعر نو ساخت. توس آرامگاه بزرگ شاعران ایران زمین است، دو قرینه، پیر شعر فارسی، پدر ادبیات دری با مقبره‌ای سفید و سنگی، در مقابل جوانی که در گمنامی در کنار استاد با سنگ نوشته‌ای محقر در گوشه‌ای از محوطه در زیر درختی کهن آرام گرفته است. یادم آمد هان! داشتم می‌گفتم،آن شب نیز. سورت سرمای دی، بیداها می کرد قهوه‌خانه گرم و روشن بود،همچون شرم و فروزانتر، زان دگرها، مثل نقطه، مرکز جنجال از دم نقال هفت خوان را (زاد و سرو) مرو آنکه از پیشین نیاکان تا پسین فرزند رستم را به خاطر داشت. یا به قول "ماخ" سالار ، آن گرامی مرد آن هریوهی خوب و پاک آیین ، روایت کرد خوان هشتم را من روایت می‌کنم اکنون من که نامم (ماث). آری او کسی نیست جز شاعر شعر نو مهدی اخوان ثالث که بعد از مرگ هم همچنان در غربت و عزلت آرمیده به دور از آن همه هیاهو و جنجالهای زندگانی. در فضای سبز و آرام این حوزه گنجینه‌ای هم بناست از اشیاء بدست آمده در کاوشهای این سرزمین تاریخی و عصر فردوسی و شاهنامه، ظرفهای سفالی و فلزی و سکه‌ها و اسطرلابها. همچنین جنگ افزارهایی که هر چند مربوط به عصر فردوسی بزرگ نیست اما بیانگر روح حماسی و پهلوانی حک شده در صفحات شاهنامه است.

کمی آن طرف تر از محوطه آرامگاه دو شاعر بزرگ پارسی، بنای هارونیه در میانه شهر قدیم تابران یا توس فعلی قرار گرفته که برخی بر این باورند که آرامگاه و خانقاه غزالی است و تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که این بنا صرف آرامگاه یا خانقاهی است که در سده هشتم هجری به همراه یک بنای مذهبی بر روی بقایای بنایی کهن ساخته شده است. در کنار اینها، آنچه از برج و باروها، ارگ، حصار و دیوار عظیم خشتی، گلی توس بزرگ که آن زمانها متشکل از چهار شهر تابران، نوغان، رادکان و ترغبذ بوده امروز مجموعه‌ای کهن، جذاب و تاریخی از تاریخ ایران زمین و جاذبه‌ای ویژه برای علاقمندان به تاریخ و فرهنگ و ادبیات ایران است. امروز اگر چه بخشهای زیادی از این سرزمین اسطوره‌ها با هزاران گنج پنهان و مدفون است اما همان برج و باروهای عیان شده از زیر خروارها خاک به دست احیاگران میراث فرهنگی خود هزاران ناگفته را می‌گوید و عظمت آن پیداست.
مجموﻋﺔ شهر قدیم توس و آرامگاه فردوسی

شهر قدیم تابرانِ توس اکنون به‌صورت مجموﻋﺔ عظیم تاریخی درحدود ۳۰ کیلومتری شمال غرب مشهد، در راه مشهد به قوچان قرار دارد. این مجموعه از نادرترین شهرهای تاریخی و باستانی ایران است که حصار و کهن‌دژِ آن قابل بازدید است. نیز بنای تاریخی هارونیه که احتماﻷ مدرسه یا خانقاهی مربوط به سدﺓ هشتم می‌باشد، در آن قرار دارد. آرامگاه فردوسی برجسته‌ترین شاعر حماسی ایران در باغ بزرگ و باصفایی در آن است. آرامگاه که به‌صورت بنایی معظم، با الهام از عناصر معماری پیش از اسلام ساخته شده، در قالب کتیبه‌هایی از شعرِ خود فردوسی معر‌ّف زندگی، شخصیت و اثرِ سترگِ شاعر هم هست. در این مجموعه رستوران، کتابخانه و فروشگاه وجوددارد.


برای دیدن عکی های مربوط به فردوسی عزیز

اینجا

یا روی عکس ها کلیک نمایید.






گنبد هارونیه :

تنها اثر بر جای مانده از توس قدیم بنای آجری است معروف به گنبد هارونیه که در دهه های اخیر به همت انجمن اثار ملی و میراث فرهنگی خراسان مرمت و باز سازی شده است مردم این بنا را زندان هارونیه می نامند و در متون وسفر نامه ها از آن مسجد توس آرامگاه و خانقاه غزالی نام برده شده است تحقیقات اخیر نشان داده که هارونیه صرفا آرامگاه یا خانقاهی است گه در سده های هفتم یا هشتم هجری هم پهلو با یک بنای مذهبی دیگر و بر روی خرابه های ابنیه کهن ساخته شده است این بنا مشتمل بر یک فضای وسیع مربع گنبد دار به ارتفاع حدود25 متر و وسعت 12*12 متر است در انتهای بنا سه حجره با اتاقک با تزئیناتی شامل گچبری قرار دارند تزدینات خارجی آن منحصر به قابهای عمودی وستون نماهای طرفین ورودی می باشد.



اریگامی ، آموزش ، پارک آموزش ، عکس ، هنر، عکاسی ، نقدعکس ، گالری ، نمایشگاه عکس ، ایران ، مشهد ، طبیعت ، محسن موسوی زاده ، گردشگری مشهد ، گردشگری خراسان رضوی ، گردشگری خراسان ، گردشگری ایران ، کوهسنگی ، فردوسی ، گنبد سبز ، آرامگاه نادری ، موزه مشهد ، هتل های مشهد ، دیدنی های مشهد و اطراف آن ، دیدنیهای مشهد و اطراف آن ، حرم مطهر امام رضا ، حرم امام رضا ، طرقبه ، شاندیز ، هنر عکاسی ، راهنمای گردشگری مشهد ، راهنمای گردشگری خراسان ، راهنمای گردشگری ایران ، راهنمای گردشگری ، عکس های طلوع و غروب خورشید ، عکس های طبیعت تمام دنیا ،عکسهای طلوع و غروب خورشید ، عکسهای طبیعت ، کنگ ، زشک ، عنبران ، کلات ، طرقبه ، چالیدره ، بند گلستان ، سد گلستان ، ازغد ، مایان ، نقندر ، محسن موسوی زاده ، عکاسی حرفه ای ، آموزش عکاسی ،

Iran Tourism, Origami, Education, Photo, Picture, Art, Gallery, Iran, Mashhad, review, Nature, , art photography, Mohsen Moossavi ,photography, Mashhad Tour, Mashhad Tourism, Khorasan Tour, Khorasan Tourism, Iran Tour, Iran Tourism, fotopic, foto art, Koohsangi, Shahrebehesht, Jaghargh, zoshg, Torghabeh, anbaran, Kang, Naghondar, Chalidareh, Bande golestan, Golestan Damp, Nishabour, Kalat, Shandiz ,Picnic guide, sunset and sunrise, sunset and sunrise photo, Nature art gallery, Azghad, Mayan,
گردشگری مشهد و دیدنیهای اطراف آن - http://mashhadtour.blogspot.com/




Home



خانه



صفحه اول گردشگری مشهد


.